BME vindt gat in de markt met E-cooling

BME.be

We hebben ons bedrijf gestroomlijnd en zullen dat in de toekomst nog verder doen. Dat zal nodig zijn, want met de komst van een nieuwe divisie zullen we binnenkort een pak nieuwe mensen kunnen aannemen. Het is dus belangrijk dat de basis goed zit.- Chris Pietermans, zaakvoerder

BME biedt antwoord op vraag naar e-fulfilment in voedingssector 

BME.be bouwt niet enkel webshops, het bedrijf zorgt er ook voor dat producten die online besteld worden bij de klant thuis geraken. Die combinatie van webshopontwikkeling en logistieke ondersteuning wordt gesmaakt door hun klanten. 

De eindklant plaatst zijn bestelling in de webshop, betaalt en enkele minuten later komt het order bij BME binnen en nemen zij de verdere afhandeling van het hele gebeuren op zich. Hierbij is snelheid belangrijk, want wie vandaag iets via een webshop bestelt, wil het morgen al in huis hebben. Daarnaast is ook een behoorlijke IT-integratie vereist tussen de webshop, het magazijn en de systemen van de klant. 

Idee

Online shoppen is booming. Ook voedingsbedrijven springen meer en meer mee op de kar. Zaakvoerders Chris Pietermans en Daniel Ciccodemarco merkten dat er vraag was vanuit de voedingssector om ook gekoelde en diepgevroren voeding online aan te kunnen bieden. Dat is een heel ander paar mouwen dan droge voeding.  De voeding moet vanaf het magazijn tot bij de klant in een koelkast of diepvries zitten.  Met de start van de nieuwe activiteit, E-cooling,  heeft BME een gat in de Belgische markt gevonden.  De nieuwe divisie van BME richt zich niet tot grote retailketens, wel tot het middensegment, zoals cateraars die via de webshop kant-en-klare maaltijden kunnen verkopen.

Hindernissen

Bij de groei van het bedrijf was het vooral een uitdaging om te blijven focussen. “In het begin wilden we alles aanbieden”, vertelt zaakvoerder Chris Pietermans.  “Nu hebben we onze taken beter afgebakend.” 

Oplossing

BME.be deed beroep op coaching van Innotek. “Wij zijn vooral heel opgetogen dat Ferdinand Stans ons heeft ondersteund in de  algemene bedrijfsvoering en niet op één bepaald punt. Het is dankzij deze helikopterview dat alle elementen in elkaar konden schuiven en wij nu hier staan.” 

Coach: Ferdinand Stans (TopAdvies Vlaanderen)
Spiegel, klankbord en sturing: dat zijn de zaken die je als coach moet geven. Je moet natuurlijk je eigen netwerk openstellen en bedrijfsleiders de ruimte geven om te focussen.- Ferdinand Stans
Traject
  • Begeleiding bij het opstellen van een businessplan
  • Begeleiding bij de marktpositionering
  • Begeleiding bij het opstellen van een financieel plan
  • Begeleiding bij de opmaak van een operationeel plan
Resultaten

BME huurde een nieuw magazijn in Genk om de nieuwe divisie van hun bedrijf in onder te brengen. Daarnaast is er een erg grote investering lopende betreffende automatisatie en digitalisatie. Het magazijn zal uitgerust worden met een nieuw warehouse management systeem dat perfect kan vertellen wat de ideale locatie is om binnenkomende goederen te stockeren en wat het meest efficiënte verpakkingsmiddel is om de bestellingen te verzenden. Er werden al nieuwe mensen aangeworven en bovendien melden ook steeds meer klanten zich aan.